Autor


Redakce
  Končíme s downloady?!
Vydáno dne:  12.09.2006
Průměrné hodnocení:  
111   1 (hodnoceno 2x)
111
 
z redakce

To, čeho jsem se vždy obávali a co jsem nikdy nechtěli dopustit je zde. SiemensMania a ostatní servery provozované na dedikovaném serveru za měsíční částku 2400,- jsou již natolik nákladnou záležitostí, že je potřeba popřemýšlet co dále.

Vzhledem k tomu, že měsíční platby takových částek nám ubírají naše vlastní prostředky, které se nám nevrací, musíme přemýšlet jako každý rozumný člověk a zaujmout stanovisko k celé situaci a tu také vyřešit. Tento problém již řešíme delší dobu a musíme konstatovat, že situace je již natolik vážná, že nemáme již další chuť platit vše ze svého. Ani peníze, které plynou z provozu e-shopu nedokáží ani z poloviny pokrýt takovou částku, jakou je právě cena dedikovaného serveru. Náš návrh je jasný. Zrušit dedikovaný server a přejít na levný, ale přitom kvalitní hosting.

To ve skutečnosti bude v nejbližší době znamenat:

Nevýhody pro uživatele
- smazání většiny datově náročných souborů ke stažení ze SiemensManie (většinu dostupného firmware, programy pro komunikaci a programy pro úpravu telefonů a další).
- snížení rychlosti načítání SiemensManie a zbylých souborů k volnému stažení
- absenci shromažďování souborů ke stažení jako tomu bylo doposud a jak jste byli zvyklí
- snížení celkového komfortu užívání webu

Výhody pro administrátory
- značná finanční úleva (28 800,- ku 1200,- je značný rozdíl)
- klidný spánek

Na naší obhajobu musíme říci, že jsme se snažili tento problém řešit i nabídkou reklamního místa a sponzoringu právě u hostingových firem, ale zřejmě je výměna za jejich prostor a připojení nezajímavá výměnou za reklamu na všech našich stránkách. Toto bohužel nevyšlo, ale zbývá ještě jedno řešení a to je:
Přispívat na chod SiemensManie jakoukoliv finanční částkou čtenáři a návštěvníky stránek. Tomuto řešení jsme se doposud bránili, ale dnes již nemáme na výběr. Řešení by bylo možné zasíláním na účet (což obnáší u malých částek i další náklady), nebo formou dárcovských SMS. U tohoto řešení se obáváme, že každý měsíc by stejně nedošlo k nashromáždění potřebné částky a opět by vše zůstalo na nás a nic by se v podstatě nevyřešilo. Proto se obracíme na vás, naše čtenáře, abyste vyjádřili své názory, návrhy na jiné řešení v příspěvcích u tohoto článku. Společně můžeme třeba najít něco jiného, co zachrání chod SiemensManie a nesníží její komfort užívání.



Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou zodpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor