Autor


Radim Zeman
  Recenze aplikace: Dreamchat - chat přes Bluetooth
Vydáno dne:  30.03.2005
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333   3 (hodnoceno 2x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333
 

Chat, pokec, plkání nebo jak to lze ještě nazvat je fenomén dnešní digitální doby. V klidu svého domova se noříme do jiného světa, kde si občas hrajeme na někoho jiného v krytu anonymity internetu. Naštěstí díky šikovným lidem vznikají aplikace pro tuto činnost i pro mobilní telefony. Na jednu takovou se podíváme dnes.

Měli jste také někdy nutkání pokecat si s někým ve škole, aniž by o tom věděla vaše učitelka? Máte třídní lásku, která sedí o dvě lavice před vámi a tolik byste jí toho rádi řekli? Není nic jednoduššího, než používat chatovací bluetooth programy. Jedinou nevýhodou je, že vaše láska musí mít symbianový telefon. Aplikace Dreamchat je totiž pouze pro telefony s operáčním systémem Symbian. V našem případě tedy SX1. Dreamchat je velice jednoduchý a praktický program pro komunikaci zadarmo mezi dvěma telefony. Jeho dosah je cca 8-10 metrů, takže na nějaké školní flirtování plně dostačuje.

Co budeme potřebovat:

 Dreamchat     
Otevřít v novém okně


Stáhněte si trial verzi programu a nainstalujte si jí běžným způsobem do vaší SX1. Po instalaci se vám ukáže v hlavním menu nová ikonka programu. Klikněte na ní a zobrazí se vám úvodní okno programu. Po krátké chvilce se objeví jednoduché menu.



Nejdříve si zadejte vaše chatovací jméno v nabídce Chat Nick Name, abyste byli jednoduše identifikovatelní a vaše city tak mohly být opětovány (nebo také ne ;o) ), pokud bereme v úvahu ukázkovou situaci při školním flirtu. Po zadání jména klikněte na nabídku Chat.



Teď je na čase dát vyhledat zařízení, se kterým chcete komunikovat přes Bluetooth.
Malé upozornění, které nemusí být z článku patrné. Druhá strana musí mít na svém telefonu nainstalovaný stejný program, jinak si příliš nepopovídáte.
V nabídce Option klikněte na Search. Po krátké chvíli se vám zobrazí seznam nalezených zařízení. Vy si vyberete to, se kterým chcete chatovat (obrázek bohužel není dostupný vzhledem k tomu, že jsem dva telefony a jejich funkčnost zkoušel mimo dosah počítače).



Dále si můžete v nastavení vybrat, zda chcete být upozorněni na příchozí zprávu zvukem či nikoliv - nabídka Sound. Nyní už můžete přistoupit k samotné konverzaci. Stačí napsat text a dát odeslat (Send). Že jste připojeni s druhým zařízením vám signalizuje zelený bod u Status. Barvu textu vaší zprávy můžete měnit ze tří přednastavených - modré, červené a zelené. Stačí zajít v Option do položky Font Color.



V nabídce Buddy List můžete mít seznam všech vašich přátel, se kterými si chcete chatovat. Bohužel program nepodporuje multi chat a povídat si můžete pouze s jedním zájemcem. Pokud chcete spojení s jiným zařízením, musíte se odpojit od stávajícího a přizvat nového chataře. Tím veškeré nastavení končí. Program Dreamchat je opravdu jednoduchý a pochopí jej v okamžiku každý. Jediná nevýhoda je, že je pouze pro symbianové telefony a výrobce jej zatím nedodává v javové aplikaci i pro běžné mobilní telefony. Snad někdy v brzké budoucnosti.



Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou zodpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor