Autor


Redakce
  Nový chat Siemensmanie
Vydáno dne:  21.11.2004
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.8222   2 (hodnoceno 1x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.8222
 
z redakce

Dnešním dnem otevíráme další službu stránek SiemensMania, kterou je chat. Pevně věříme, že bude velmi navštěvovaný a že to, jak mezi sebou povídáte na diskusním fóru, přenesete i na nový chat. Tento malý návod vám popíše co a jak na chatu funguje.

Ti z vás, kteří znají např. Xchat budou velmi brzo doma. Na podobné bázi je založen i náš interní chat, neboli pokec. Nejjednodušší řešení, jak si popovídat se svými známými ze Siemensmanie i se samotnými autory webu. Samotná obsluha chatu je velice jednoduchá a intuitivní. Vše je navrhováno pro maximální rychlost i pro ty z vás, co jste připojeni k internetu přes pomalejší modem.

Nejprve si vyberte místnost, do které chcete vstoupit na hlavním panelu. Máte na výběr z několika místností. Všeobecný pokec o všem a pro všechny, dále pokec o všem co se týká Siemensu, dále jednotlivé modelové řady telefonů x35, x45, x55, x65 a místnost pro členy klubu SiemensMania. U každé místnosti přímo vidíte, který z vašich přátel se v místnosti nachází. Klikem na vybranou místnost se dostanete dovnitř.

Intuitivní ikonky pro jednotlivé místnosti


Samotná chatovací obrazovka je složena z několika důležitých částí. Tou nejhlavnější je samozřejmě chatovací okno, kde vidíte probíhající rozhovory všech přihlášených.



Můžete si vybrat barvu písma z několika nadefinovaných. To se děje tak, že si v pravém sloupci vyberete z roletkového menu barvu a stisknete Nastavit. Barvu písma máte do té doby, než odejdete z místnosti. Při dalším vstupu do místnosti si musíte barvu opět nadefinovat.



Sami máte možnost posílat zprávu všem, nebo tzv. šeptat, tj. povídat si pouze s vybraným člověkem bez toho, aby váš rozhovor sledoval někdo jiný. Toho docílíte tak, že si v rolovacím seznamu vyberete nick, se kterým chcete šeptat a zatrhenete políčko vedle seznamu. Šeptání poté bude prezentováno následovně: weitless>romulus a při odpovědi romulus>weitless



Při příchodu do místnosti se všem ostatním zobrazí hláška např. "Bobin vešel do místnosti". Při uzavření chatovacího okna se objeví informace "Bobin odešel z místnosti". Pokud bude vaše neaktivita na chatu delší než 10 minut, systém vás automaticky odhlásí a ostatním se zobrazí hláška "Bobin byl odhlášen pro jeho neaktivitu". Při psaní je dále možno používat předdefinované smajlíky.


V brzké době dostane chat SiemensManie další funkce, které budeme přidávat na základě vašich poznatků a zájmu o chat. Teď už nezbývá než popřát hodně legrace, prima pokecu a vzhůru na to! Hodně zábavy přeje redakce Siemensmanie.



Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou zodpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor