clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Informace

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


Michal Kopecky
  Master patche - popis
Vydáno dne:  1.10.2007
Zobrazeno celkem:  8668
Počet příspěvků v diskusi:  23 Zobrazit diskuzi
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8   2.8 (hodnoceno 5x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8
 
informace



verze pro tisk  

Vzhledem k množícím se dotazům o tom, k čemu jsou jednotlivé patche, jsem se rozhodnul napsat ke každému Master patchi krátké info

Co je to Master Patch?

Celé toto sousloví je přejaté nejspíš z ruštiny, kde po fonetickém přepisu dostanete Master patč. Když to přeložíte pomocí PC Translatoru do češtiny, tak z toho dostanete Mistr patč. Takže je vidět, že první slovo by spíše mělo být Mistr. A druhé slovo je z anglického slovo patch, znamenajícího flek nebo skvrnu.

Edit D4X: Spíše bych řekl, že Master = pán, mistr (ten, kdo rozhoduje o podřízených) a Patch = záplata (tedy vylepšení systému) -> Nadřízený Záplat, Pán Patchů apod. :)

A po praktické stránce, to je nastavitelný patch pomocí MasterMidletu. Každému MasterPatchi můžete nastavit profily, v kterých má fungovat, a profily, v kterých ne.

MasterMidlet profily pozice Show in

Jaký je rozdíl mezi MP3.1 b3 a MP14

MP3 je z této dvojice starší a má taky jiný základ. MP3 je vyvinutý invisiblem, zatímco MP14 je odvozený od MP5, který vyvinul avkiev.

Po funkční stránce se liší hlavně v tom, že do MP3 dostanete podporu GPF pomocí GPM 3.1, zatím co do MP14 pomocí Patche Picture Add-On. MasterPatch 3 taky nikdy nebude z těch grafických patchů umět formát GPN a neexistuje žádný způsob, jak v něm zprovoznit DIS patche. Mimo to nesnáší GPP soubory s větším množstvím obrázků - potom mobil se vypne při nabíhání.

Příjemnou vlastností MP3 je, že ho zprovozníte i na mobilu, kde MP14 s nějakým patchem (nebo taky s elfloaderen) z nějaké důvodu koliduje a Vám se kvůli tomu pokaždé při vyhledávání sítě vypne mobil.

Také některý patch fungující na MP3 nezprovozníte na MP14. Nejočividnější je to asi u DSE. Když necháte aktivní DSE 1.2, který je pro MP3, na MP14, tak po refreshi zjistíte, že žádná klávesa správně nefunguje - po stisknutí každé klávesy se Vám zobrazí nabídka pro přiřazení rychlé volby (pokud na tu klávesy není nastaven nějaký elf) - a když na tu klávesu něco nastavíte, pak máte problémy to odstranit. DSE 2.0 (tedy verze pro MP14) tuto Vámi přiřazenou funkci nepřetluče. Musíte to udělat v počítači přes klasický program DSE.

Také některé z těchto patchů nemusí být přeportovaný na Váš typ mobilu nebo nemusí fungovat správně - za sebe můžu mluvit ze zkušetností se Siemensem CX70 - pro ten neexistuje třeba Info Mux nebo Wallpapercycle a nefungují správně master-verze patchů Calendar, ExtraInfo nebo Black/White List.

AccuTemp

accutemp

Zobrazí indikátor teploty baterie

AdvNet

advnet AdvNet limity

AdvancedNet - patch, který na mainsreenu zobrazuje 7 sloupečkových grafů odrážejích sílů používaných BTS. Nastavit se dá jeho poloha na mainscreenu, jestli se má zobrazat při unlock, lock... a síla BTS potřebná k zobrazení určitého obrázku se sloupečkem.

Bellevue

bez ikon

Taky se označuje jako Disable icons on MS. Zakazuje zobrazení jakýchkoliv ikon na mainscreenu.

Black/White List

Udělá z aktivní skupiny ve filtr buď to, že se vždy dovolá nebo naopak že nikdy.

Blinker

Blinker je patch se spostou nastavení. Sám ho osobně nepoužívám. Dá se v něm nastavit při jakých událostech a jak bude blikat klávesnice a displej. Já radši používám RouteDL

BottomDate

BottomDate

Dovoluje nastavit, aby se např. místo klasického 06.08.2007 zobrazilo Po 06 Srp. Z dalších nastaveních už jen umožňuje zvolit zobrazení čárky mezi dnem v týdnu a datem.

Big Digi Clock

Bigdigiclock BigDigiClock BigDigiClock

Big Digital Clock on mainsreen jsou relativně dost složitým patchem. Jednoduše řečeno zobrazují na pohotovostním displeji hodiny ze spořiče. V nastevních můžete nastavit vše od polohy na displeji, rozestupu mezi čísly až např. po zobrazení sekund.

Calendar

Calendar Calendar - setup

Calendar patří mezi další patche s hodně nastavováním. Zobrazuje na mainscreenu kaledář. Nastavování je zase hodně obšírné, ale myslím dost intuitivní. Nastavují se rozestupy mezi dny v týdnu a čísličkami dnů a taky poloha na mainscreenu.

Change ProgressBar Color

Změna progressbaru nastavení patche

Název samotného patche je Music Progressbar Changer. S výše zmíněným slovem se setkáte jen v MasterMidletu. Nastavuje vzhled a barvu progressbaru při přehrávání wav a amr melodií.

ColorSkin

Nastaví barevný skin mobilu. Nad jeho významem pochybuji...

DSE

DSE

Patch Direct Softkey Editor bez nutnosti připojení k počítači změní funkce jednotlivých kláves. Mezi další jeho výhody (oproti PC verzi) patří i to, že potom nemusíte potvrzovat volbu. Pro nastavení funkce určité klávese v menu nastavení najdete správné jméno klávesy a do boxu pod ním napíšete shortcut vámi zvolené funkce.

Don't Turn Off

Nevypnutí mobilu při prázdné baterie. Mobil jede nadoraz - POZOR ničí baterii.

Doplněk do Iconbaru

Rozšíří počet ikon v ikonbaru.

Drop Call

Odmítnutí hovoru v nastaveném čase

Dynamic Provider

DynamicProvider DynamicProvider

Další patch, který by vydal na samostatný článek... Ve zkratce se o něm dá říct, že v nastavení si určíte 8 sekvencí informací, které se potom cyklicky opakují. Můžete si zvlášť nastavit sekvenci při lock a unclok a dát tam až dva Vaše uživatelské texty.

Nesnáší se ovšem s MiniGPS. Pro to, abyste mohli mít oba tyto patche, tal potřebujete ToggleProv. pro přepínání mezi nimi. A aplikujete v pořadí: MiniGPS, ToggleProv. a Dynamic Provider.

Extended Calls List

Rozšířený seznam hovorů: volaná čísla - přijaté hovory - ztracené hovory na zeleném telefonu.

ExtraInfoOnProgressBar

Změna progressbaru Setup

Zobrazuje na progressbaru procentuální průběh.

Extra Info

ExtraInfo Setup

Patch, který na mainscreenu zobrazuje řada dopňkových informací. Ka každé informaci se dá nastavit její poloha, a většinou má ještě řadu doplňujících nastavení. Na Siemnesu CX70, pokud vím, tak funguje jenom verze 4 (non-master) a potom až DIS patch.

GPRS Traffic Indicator

Místo ikony GPRS bude Traffic Indicator.

Hash Codes

Spouštění funkcí kódy *#X#.

Hodinové pípání

Zvukové oznámení každou hodinu připrázdné baterii.

Illumination Adjustment

Nastavení míry podsvícení při profilu.

KeyPad Trigger

Stále zapnuté podsvícení.

LANI

LANI

Obdoba patche AdvNet až na to, že se nezobrazují sloupečky, ale velký obrázek přes šířku celého displeje a na něm vertikální sloupečky složené z obrázků 2x6 pixelů

MS DIS patcher

Přidá podporu dispatchů, které se potom nahrávají do složky 0:MiscPatchesdis. Mají celkem tři souboy *.dis, *.cfg a *.txt. Nastavují se taky v MasterMidletu a jejich nespornou výhodou je, že na mainscreenů jsou ve spodní vrstvě spolu s tapetou - když přes ně například je potom ještě nějaký obrázek, tak před něj nevyplouvají, ale pořád jsou dole tam, kde mají být. A mimo to jim ještě můžete nastavit transparentnost. A pokud vím, tak DIS patcher funguje jen pod MasterPatchem 14 a výš (že by i jedenáctka?).

MS Changer

Setup Setup Setup

Dovoluje změnit pozici základních textů a ikon na mainscreenu - sice je tam velice nastavování, ale nemělo by to dělat problém ani začátečníkovi. Jeno ještě dodám, že jsou tam i některé položky, pro které můžete nastavit polohu a na displeji je nikdy neuvidíte...

Menu Pusk

StartMenu Setup

Nebo také StartMenu - to už lecos napoví... De facto na MS zobrazí po zmačknutí klávesy, ke které nastavíte shortcut ELSE_OPENCAPL, menu podobné StarMenu z Windowsů. Nastavuje se obrázek pozadí a jeho poloha a texty s fukcemi. V elfech je jeho pokračování známé sMenu, které je multilevelové.

MiniGPS

O tom to patchi tu už je celý článek.

MEI

Setup Setup MEI

Celým názvem Missed Events Indicator. Zobrazuje na mainscreenu informace o zmeškaných hovorech, ztracených alarmech a příchozích zprávách. D4X ho dovedl k dokonalosti ve svém tuningu.

Overlay info

Zobrazuje frekvenci procesoru při překročení zadané hodnoty.

Pictures Add-On

Pro Master Patch 5 a vyšší. Přidává podporu GPF, GPN a GPP obrázků.

RouteDL

Setup

Obdoba patche Blinker pro mobily mající LED diody (myslím tedy, že je mají jenom CX65 a CX70). Dovoluje nastavit synchronizaci blikaní displeje a klávesnice s LED diodami. Blikají podle toho, jak bliká "LEDka". To se nastavuje v menu nastavení - dynamická LED. Na výběr je celá řada efektů od Majáku přes Vlnu až po Věčnost.

RSFWKL

Běh zvolených funkcí při zamknuté klávesnici

ScreenShooter

Snímání screenshotů. Myslím, že se tam nastavuje snímací klávesa. Po každém Screenshotu se Vám zmenší volná paměť RAM o 40kB a až jí bude příliš málo, tak se mobil vypne a před tím nepůjde např. fotit. Doporučuji používat elf DisplyShooter v2, který takovéto problémy nemá a ukládá dokonce do JPG.

Talking Phone

Mluvící hodiny

ToggleProv

Setup

Přepínání mezi patchi DynamicProvider a MiniGPS. Nastavíte profily, kdy bude fungovat MiniGPS a kdy zase DynamicProvider.

Vibra at connect

Vibrace při spojení hovoru

Vibra On Lock

Vyp./zap. vibrace při zamknutí klávesnice.

Wallpaper Cycle

Cyklická změna tapety. Nefunguje s Elfloaderem!

Změna profilu při prázdné baterce

Změní profil při vybítí baterie.



Také doporučuji i tento starší článek o univerzálních patchích.










  Diskuse k tématu
01.10.07 21:53  Re: Master patche - popis   D4X Zobrazit příspěvek
01.10.07 22:05  Re: Master patche - popis   pip@ Zobrazit příspěvek
02.10.07 12:09  Re: Master patche - popis   Pažout Zobrazit příspěvek
02.10.07 13:59  Re: Master patche - popis   Moucha Zobrazit příspěvek
02.10.07 14:57  Re: Master patche - popis   @urel Zobrazit příspěvek
02.10.07 17:32  Re: Master patche - popis   D4X Zobrazit příspěvek
02.10.07 17:51  Re: Master patche - popis   SPIKEBOY Zobrazit příspěvek
02.10.07 22:27  Re: Master patche - popis   michalkopecky Zobrazit příspěvek
03.10.07 15:05  Re: Master patche - popis   v hlavicce clanku byl kod ktery totalne rozhazel celou stranku SM (ne jen clanek, takze jsem to um...D4X Zobrazit příspěvek
30.10.07 18:11  Re: Master patche - popis   mart22 Zobrazit příspěvek
30.10.07 18:24  Re: Master patche - popis   niesom si isty ,.ci to niekde je napisane ,.,.ale bolo by dobre niekede upozornit ze Master patch ...palucko Zobrazit příspěvek
30.10.07 21:31  Re: Master patche - popis   @urel Zobrazit příspěvek
30.10.07 21:34  Re: Master patche - popis   hmmm tak mi potom vysvetli .,,.ze mam elfloader 2,3 supnem tam master patch bez kolizie udajov .,...palucko Zobrazit příspěvek
30.10.07 21:35  Re: Master patche - popis   @urel Zobrazit příspěvek
30.10.07 21:38  Re: Master patche - popis   a mam ju tam natlacit aj ked mi napise ze od xy riadku sa nenasli stare data ci jako to tam zvykne...palucko Zobrazit příspěvek
30.10.07 21:40  Re: Master patche - popis   mart22 Zobrazit příspěvek
30.10.07 21:42  Re: Master patche - popis   ale pri elfpacku 2.3 je napisane ze !API ,.,. a ten mam uz nainstalovanypalucko Zobrazit příspěvek
30.10.07 21:55  Re: Master patche - popis   Tak si tam nedal: fread32-fwrite32 Mainscreen_dispatcher3_1 process files Pictures_add_on@urel Zobrazit příspěvek
06.01.08 20:07  Re: Master patche - popis   chtel byc se zeptat kde vsechy ty patche sezenu nasel jsem jen nektery a jiny nemuzu vubec najit m...Fatix Zobrazit příspěvek
06.01.08 21:01  Re: Master patche - popis   nektere na S75 neexistuji...D4X Zobrazit příspěvek
06.01.08 23:41  Re: Master patche - popis   pip@ Zobrazit příspěvek
16.09.08 17:24  Re: Master patche - popis   GUFFy Zobrazit příspěvek
16.09.08 19:05  Re: Master patche - popis   pip@ Zobrazit příspěvek
16.09.08 19:22  Re: Master patche - popis   GUFFy Zobrazit příspěvek


Zobrazit fórum
 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor