clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Rozhovory

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


Lukáš Bittner
  Rozhovor s: Valeriy V. Vishnyak - autor V_KLaye
Vydáno dne:  7.10.2004
Zobrazeno celkem:  8837
Počet příspěvků v diskusi:  
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.4   2.4 (hodnoceno 5x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.4
 
rozhovor



verze pro tisk  

Valeriy V. Vishnyak žije v Kijevě na Ukrajině. Pracuje jako programátor. A je to právě on, kdo nám, uživatelům patchů, zjednodušil jejich aplikaci na maximální možnou míru. Je totiž tvůrcem programu V_Klay. Bylo mi velkým potěšením s ním spolupracovat při tvorbě češtiny do tohoto skvělého programu. Patcherský svět ho zná pod přezdívkou ValeraVi.

01 Mohl by jsi se představit českým fandům do Siemensů? Kde žiješ, rodina, škola, práce? Tvé jméno je velice známé, ale většina lidí o tobě v ČR kromě jména neví nic. Co vlastně děláš?

Ahoj, mé jméno je Valeriy V. Vishnyak, jak si také můžeš přečíst v dialogu „O programu“ u V_KLaye. Žiju v Kijevě na Ukrajině. Jsem programátor a zároveň vyvíjím různá zařízení založená na mikroprocesorech.

02 Jak si se dostal ke značce Siemens? Čím tě učarovala? Jakou mobilní historií tvých držených přístrojů si prošel? Co používáš nyní?

Po mém prvním mobilu (byla to Motorola CD930) jsem hledal nějaký jiný mobil, s mnohem více funkcemi a možnostmi přizpůsobení. Siemens SL45i se svou Javou, MMC a MP3 byl v té době ta nejlepší volba. Ale všechno se mění a tak teď používám S55.

03 Jsi uznávaným machrem na telefony Siemens a jejich tuning převážně v patchování. Jak tě vůbec napadlo se dát na tuto cestu?

Do této problematiky jsem pronikl díky Avkievově pomoci….Chtěl jsem s něčím poradit a on mi pomohl.

04 Tvé dítě - výborný program V_Klay používají desetitisíce lidí na celém světě. Co bylo prvotním nápadem k jeho vzniku? Připravuješ něco nového do budoucnosti - nějaké překvapení?

Důvod, kvůli kterému vznikl V_Klay byl ten, že jsem si chtěl změnit rozložení klávesnice ve fullflashi Siemensu SL45i. Z toho také vychází část jeho názvu - Keyboard LAYout changer (nebo editor, jak je libo). Po tom, co jsem zveřejnil první verzi, jsem do V_Klaye přidal další funkci, která pomáhala a zjednodušovala aplikaci patchů od RizaPNa do fullflashe. Název programu jsem už ale neměnil. Co se budoucnosti týče, nevím… Stále mám dost nových nápadů, ale pro jejich impelentaci do programu je potřeba hodně volného času…

05 Kde bych mohl najít diskusi o V_Klayi? Mám na mysli diskusi o jeho nových verzích…

Není žádná diskuse o nových verzích V_Klaye. A protože nemůžu zaručit, že určitě přidám nějaké nové funkce, tak o tom ani diskutovat nechci. Musím taky psát nějaké programy do práce a na V_Klay mi tak nezbývá téměř žádný čas…

06 Zcela jistě sleduješ dění na diskusních fórech i na různých webových stránkách s tématikou Siemens. Co říkáš na kvalitu ruskojazyčných stránek a na jejich webmastery - fanoušky? A co říkáš na kvalitu stránek ve světě? Sleduješ třeba i české stránky?

Nezabývám se kvalitou těchto diskusních fór nebo stránek, protože si myslím, že je nemožné udělat takový web, který by vyhovoval všem a byli by na něm všechny informace. Například vaše stránka má dobrou sbírku patchů pro mnoho modelů a většina z nich je i s náhledem, ale protože neumím česky, nemůžu používat Vaše forum, proto používám k diskuzi fóra jiná atd…
(poznámka redakce: SiemensMania dokončuje přípravu i anglického fóra)

07 Spolupráce mezi ruskojazyčnými stránkami o Siemensech mi z mého pohledu připadá výborná. U nás je spíše zvykem, že spolu jednotlivé weby nespolupracují a spíše se snaží každý o to své. Proč myslíš že to tak je?

Nevím nic o vzájemné spolupráci mezi ruskými stránkami. Jsem jenom fanda mobilů Siemens a tyto stránky používám pro komunikaci s ostatními fanoušky Siemensů.

08 Siemens letos představil velkou řadu novinek. Máš svého vyhlédnutého favorita?

Mám rád mou S55…

09 Co říkáš na život na Ukrajině? Jak se u vás vůbec žije?

Život je dobrý kdekoliv, kde není VÁLKA.

10 Znáš se osobně s Avkievem? Jste ze stejného města…

Ano, známe se s Alexem osobně, potkal jsem se s ním na srazu stránek siemens-club.ru v Kijevě.

11 Co tě baví jiného kromě tuningu mobilních telefonů? Máš další zájmy? Hudba, film, sport, ženy? :o)

Všechno dohromady… ;)



12 Před nějakým časem jsem tuto fotku viděl na tvých stránkách, čekal jsem něco novějšího……jak je stará?

Nemám žádnou novější… tato je asi 3-4 roky stará.

13 Poslední otázka je vždy trochu odlišná a oddechová. V klasických animovaných pohádkách Jen počkej zajíci se vše točí okolo dvou jakých postav, :o))

Bez komentáře :P

Díky mockrát za tvůj čas a hodně štěstí…

Lukasisko








 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor