clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Recenze

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


Radim Zeman
  Recenze: Gigaset SL100 - prcek co hodně umí
Vydáno dne:  11/07/2004
Zobrazeno celkem:  13175
Počet příspěvků v diskusi:  žádné
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333   3 (hodnoceno 85x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333
 
recenze



verze pro tisk  

V minulých recenzích jsem vám představil domácí telefony z rodiny Siemensů nižší třídy. Tentokrát jsme v redakci mohli testovat delší čas jeden z nejvyšších modelů Siemens Gigaset SL100.


1. Informace, design
2. Funkce
3. Fotogalerie

První kontakt

V minulých recenzích jsem vám představil domácí telefony z rodiny Siemensů nižší třídy. Tentokrát jsme v redakci mohli testovat delší čas jeden z nejvyšších modelů Siemens Gigaset SL100. V letošním roce přišel Siemens s jeho upgrade ve verzi SL100 colour, který má barevný displej. My ale otestujeme jeho staršího bratříčka s monochromatickým displejem. SL100 se od ostatních domácích telefonů liší tím, že základna není pevně spojená s přenosnou částí, což je výborné řešení pro větší byty, které nechtějí mít jedno sluchátko zbytečně využité např. v předsíni, kde je jediná telefonní přípojka. K ní stačí u SL100 připojit pouze základnu a samotné přenosné části lze rozmístit kdekoliv po bytě, domě nebo kanceláři. K základně připojíte až 6 přenosných částí, které mezi sebou můžete navzájem propojit a využít je tak jako malou telefonní síť. V originálním balení naleznete samotný telefon, stojánek pro dobíjení, základnu, opaskový klip, telefonní kabel, baterii Li-Ion (700mAh) a manuál. Připojení telefonů k základně je prováděno automaticky a nezabere vám moc času. Jednotlivá sluchátka lze pojmenovat pro snazší orientaci.

Oficiální fotografie | SL100 colour


Prcek

Že se jedná o skutečně luxusnější telefon vás přesvědčí pouhé rozbalení originální krabice. Z ní na vás totiž vykoukne skutečně malinkatý, lehký a designově velmi zdařilý domácí telefonek. Jeho výška je pouhých 11 cm, šířka 4,7 cm a hloubka necelé 2 centimetry. První co každého při prvním pohledu napadne je, že to se nějak museli ve výrobě splést a do krabice zabalit mobilní telefon! Velikostí je opravdu SL100 srovnatelná se současnými mobilními telefony. K jeho zadní části lze připnout dodávanou opaskovou sponu a telefon zastrčit za pásek nebo kalhoty pro volný pohyb třeba po zahradě. Na svou velikost toho tento prcek z Německa má v sobě již od narození hodně. Tak tedy, co všechno to hodně vlastně je:

* Polyfonní 16-ti hlasé vyzvánění s vibracemi
* 5-ti řádkový oranžově podsvětlený displej
* podsvětlená klávesnice
* posílání a příjem SMS zpráv (nutno aktivovat u operátora)
* adresář až na 200 čísel s možností zadání VIP adres s odlišením vyzvánění u každého kontaktu
* zadání narozenin nebo výročí u jednotlivých kontaktů s upozorněním
* až 23 kontaktů s volbou hlasem
* funkce CLIP (nutno aktivovat u operátor)
* handsfree, kalendář s alarmy, budík
* možnost stahování log a melodií z počítače přes datový kabel
* možnost vedení dvou hovorů současně (externí a interní)
* walkie-talkie
* baby phone (chůvička)
* hra

Tímto celý výčet nekončí, ale toto jsou hlavní lákadla tohoto telefonu. SL100 vám může doma směle pomáhat nejen jako telefon, ale také jako váš připomínač událostí. Polyfonní vyzvánění je příjemným zpestřením a jako největší klad jsem uvítal podsvětlený displej a klávesnici (u nižších modelů nenajdete - kromě řady S s podsvětleným displejem).

Základna | stojánek | telefon


několik náhledů | je to mobil nebo ne?


Displej

Podsvětlený 5-ti řádkový displej s rozlišení 101x64 pixelů vás informuje o všem potřebném. V horní části jsou ikonky stavu baterie a dostupnosti sítě. Prostřední část je určena pro hlavní nabídku a spodní část zobrazuje potvrzovací texty a ikony. Osvětlení je dobře rozložené a displej je v šeru a za tmy výborně čitelný a vy jste informováni o všem důležitém.

Displej je dobře čitelný | v noci je osvětlení k nezaplacení


Klávesnice

Co se mi prvně vybavilo při pohledu na klávesnici SL100 byl jeho mobilní kolega S55. Klávesnice je totiž tvarově velmi podobná a je řešena stejným způsobem žebrováním. Uprostřed telefonu trůni směrová klávesa, která slouží k pohybu, postupu a východu z jednotlivých funkcí. Ovládání tlačítek je bezproblémové, tlačítka mají přiměřený zdvih a dobře sedí v ruce. Podsvětlení kláves je rovnoměrné a v noci jej oceníte. Tlačítka z vyobrazením hlasitého telefonu a obálky pro SMS mají v sobě zabudované LED diody, které jsou aktivovány u hlasitého hovoru zapnutím funkce a u SMS příchozí zprávou.

Řešení klávesnice je podobné jako u mobilní S55


Ovládání

Pro majitele mobilních telefonů Siemens je pochopení ovládání domácích telefonů Gigaset otázkou několika sekund. Je totiž zcela podobné a logicky uspořádané jak je tomu u Siemensů zvykem. Vše snadno pochopíte i bez manuálu a nastavení funkcí je chvilková záležitost. O každém kroku jste informováni v češtině nebo dalších 18-ti jazycích, které můžete navolit.


1. Informace, design
2. Funkce
3. Fotogalerie









  Diskuse k tématu
11.07.04 12:27  Re: Recenze Gigaset SL100 - prcek co h...   http://www.mobilmania.cz/hosting/siemensmania/dir_recenze/recenze/sl100cast1.htmweitless Zobrazit příspěvek


Zobrazit fórum
 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor