clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Rozhovory

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


Radim Zeman
  ...jsem už skoro Siemensosaurus
Vydáno dne:  03.03.2004
Zobrazeno celkem:  6366
Počet příspěvků v diskusi:  
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333   3 (hodnoceno 86x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333
 
rozhovor



verze pro tisk  

Jirka Balcar řečený Krokodýl je nová posila SiemensManie. Svůj život zasvětil trampingu, bez kterého snad ani neumí žít. Mohlo by se zdát, že žije pouze pod stanem, vaří čaj v kotlíku a sleduje skákající veverky v lese. To by ale nebyl Krokodýl, aby se nechal pouze unášet klidným lesním paloukem a nevěnoval se i jiné, pro nás ostatní více vítané činnosti - mobilním telefonům a znalostem okolo nich včetně patchování. Sám žije v Severních Čechách a před domem má Labe.

01 Pokus se nám o sobě něco říct, přiblížit se návštěvníkům – životopis, rodina, práce

Narození? No je to už dávno. Když to tak sleduji, kdo se točí kolem podobných stránek, tak jsem už skoro „Siemensosaurus“. Jsem podruhé ženatý s celkovým počtem dětí 5. A protože i náš nejstarší syn začal velmi brzo jsem už i několikanásobný děda. Dokončil jsem střední průmyslovou školu elektro. Prošel několika zaměstnáními, přes výpočetní středisko, telekomunikační firmu až jsem začal před sedmi lety podnikat. To ale v oboru strojírenství.

02 Jaká je tvá „mobilní“ historie, čím si prošel, jaké telefony jsi měl

Historie je velmi bohatá. První mobilní (nebo spíše přenosný), byla v roce 1994 minitaška Nokia 720 ještě v normě NMT, následovala změna zaměstnání a následoval Benefon. Prvním GSM telefonem byl Drncal (Dancal - pozn.redakce :o) ) a po dvou letech začalo období Nokie v pořadí 6150, 7110, 6210 a 6310, kterou mám dodnes jako záložní. První Siemens jsem měl M35, který mě moc nenadchl a brzy byl pryč. Oslovil mě až ME 45, který jsem záhy vyměnil za M55, kterou mám dodnes. Celá rodina má dnes Siemensy ve složení ME 45, C60 a M55. Chvilkově mi proběhl rukou i C62, ale záhy opustil naše řady.




03 Proč právě telefony Siemens?. Co očekáváš od mobilního telefonu, co ti zase připadá zbytečné a v telefonu nepotřebné

Telefony Siemens, alespoň ty poslední modely, mě přesvědčily především svým poměrem užitné vlastnosti vs. pořizovací cena. Pro nokiáky je chvíli problém orientace v menu, ale to přijde samo a najednou zjistí, že je to vlastně vše logické a jednoduché. Pro mě je telefon již součást života a musí mi pomáhat. S mobilním telefonem nesmí nastat tato modelová situace. „Vytáhnu z kapsy kalendář a zjistím, že jsem měl někomu už včera zavolat. Vytáhnu mobil a zjistím, že jeho číslo tam nemám protože se mi tam už nevešlo, nebo tam mám jenom jedno a on je na tom druhém. Tak vytáhnu adresář z tašky najdu číslo, vytočím a došla mi baterka. Hrůza.“ Od telefonu tedy očekávám kvalitní adresář a vícepoložkový seznam, velkou paměť, profily zvonění, kvalitní a výkonnou baterku (což je bohužel trochu slabina Siemensů), komunikace s PC. Vše ostatní jsou příjemnosti navíc. A zbytečnosti? Pro mě osobně hry.

04 Tvůj nick je už poměrně známý na diskusních fórech nejen u nás v ČR. Jak dlouho už takhle brázdíš a pomáháš v diskusích?

Můj nick Krokodýl používám už skoro dvě desítky let, ale na fórech Siemens zhruba rok, kdy jsem začal aktivně se Siemensy.

05 Jak si se dostal k problematice tunningu a patchování. Co tě k tomu táhlo?

Původně jsem pracoval na výpočetním středisku, což je už taky více jak 20 let, a od té doby se se mnou táhne zájem o vše co se jen trochu počítači podobá. Pokud se už do toho pustím, chci být jeden z nejlepších. To není samochvála, to je postoj. Chce to ale chuť a ochotu se učit stál něco nového.

06 Jaké jsou tvé další záliby kromě mobilních telefonů.

Mým největším koníčkem, či spíše „koněm“ je tramping a především trampské písničky a jejich historie. Jsem mimo jiné spoluautorem elektronického archivu trampských písniček, do kterého už mnoho let převádíme notové záznamy všech dostupných písní. Takže taky rád zpívám, publikuji o historii písniček a pokud to jen trochu jde jsme stále v přírodě. Podílím se na přípravě několika akcí týkajících se trampské a country muziky.

07 Co si myslíš o budoucnosti mobilních telefonů. Kam až může technologie zajít za pár let?

No to už si po letitých zkušenostech ani netroufám odhadnout. Už několikrát se v mnoha oborech vyhlásil vrchol „a dál to nejde“, a za rok je situace úplně jiná. Komu se před třemi lety zdálo o barevném displeji, přehrávání WAV… a dnes? Telefon je pouze zařízení na bázi procesoru a tím je vše dané

08 Když se podíváš na zahraniční stránky a na jejich obsah, vzájemnou spolupráci a toleranci – proč myslíš, že to nejde i u nás? Myslíš, že je to v naší české povaze?

Spolupráce v zahraničí je dost jinde. Není to snad ani českou povahou, ale tím že, jsme hrozně malá zemička s hodně chytrými (a mnohdy horkými) hlavami




09 Nepřemýšlíš o výrobě vlastních programů? Máš celkem výborné znalosti v tomto oboru

Programování jsem opustil zhruba před 15-ti lety. Ač se rád učím, tady mi ujel vlak. Vždy jsem se radši věnoval analýze a testování

10 Poslední otázka bude trošku vybočovat. Myslíš si, že Čuk a Gek byli bratři?

Tak to vím naprosto přesně: Nebyli. Čuk a Gek byly trojlyžové železné boby se sedákem Made in USSR vážící asi 10 kg a před mnoha lety při přemetu ze stráně mému bratrovi pěkně rozmlátili kokos (bez následků).

Děkuji za rozšíření obzorů za naše čtenáře. Až Tě budou lidé na ulicích zastavovat, prosit o autogram a dívky, ženy a dámy po Tobě chtít pozvání na večeři, vzpomeň si na nás :o)










 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor